Yaban mersinli yulaflı bar; kahvaltı için önceden pişirip sabahları tüketebileceğin eşsiz lezzetlerden biri. Yapımı bir hayli trafik olan bu vegan tarifi denemende fayda var.

Malzemeler

Reçel için;

  • 2 bardak Yaban mersini
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 2 yemek kaşığı Chia tohumu

Hamuru için;

  • 1 bardak yulaf unu
  • 1 bardak yulaf
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet olgun muz
  • 1/4 bardak akçaağaç şurubu
  • 1 tatlı kaşığı Vanilya özütü
  • Püf Noktaları

    • Muzlar oda sıcaklığında olursa ezmesi çok daha kolay olacaktır.

    Yapılışı:

    • Yaban mersinini bir sos tenceresinin içerisine al. Tencerenin altını aç ve akçaağaç şurubunu ekleyip güzelce karıştır. 5 dakika pişirdikten sonra yaban mersini suyunu bırakınca chia tohumunu da ilave et ve biraz daha karıştır.
    • Reçeli bir kaseye alın ve soğumaya bırak..
    • Muzu derin bir kaseye alın ve bir çatal yardımıyla püre haline getir.
    • Yulaf ununu bir kasede kabartma tozu ile birleştir.
    • Muzun içerisine akçaağaç şurubunu ilave et..
    • Biraz vanilya özütü de ekleyip güzelce her şeyi birbirine yedir.
    • Yulaf ununu ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce karıştır.
    • Yulafı da ilave et ve tekrar güzelce harmanla.
    • Bir fırın kabını tezgahın üzerine al ve içine yağlı kağıt koy.
    • Hazırladığın hamurun üçte ikisini yağlı kağıdın üzerine al ve eşit yükseklikte olacak şekilde, kaşığın tersiyle ezerek yerleştir.
    • Üzerinden reçeli gezdir ve hamurun üzerine güzelce yay.
    • Reçelin üzerinden kalan yulaflı karışımı bırak ve kaşıkla birlikte güzelce yay.
    • Fırın kabını önceden ısıtılmış 190 derece alt- üst fanlı çalışan fırına ver ve yaklaşık 30 dakika pişir.
    • Fırından aldıktan sonra, 10-15 dakika kadar hafif ılıması için bekle.
    • Barı yağlı kağıtla birlikte kesme tahtasının üzerine al ve bir bıçak yardımıyla dilimleyip servis tabağına aktar.
    • Kaynakça